Förra veckan var 30% jobbig och 70% jättefin.
 
Det jobbiga kom av att veckan började med att katten var krasslig och att S därför jobbade hemifrån. Vanligtvis har jag inget problem med att han jobbar hemma, men efter flera veckors semester och umgänge var jag desperat efter egentiden som kommer med att han går till jobbet. Irritationen var ett faktum. Ni vet när någons sätt att typ bara sitta på en stol börjar bli störigt? Så var det ett tag där.
 
Det fina var ett resultat av allt fint jag hittade på om dagarna och kvällarna resten av veckan.
 
På onsdagen plockade jag och mamma kantareller igen och det blev en skörd nog för fyra skitgoda kantarellmackor. Efter kantarellplocket åkte vid till Dammsjön och åt goda mackor och körsbär med fin utsikt och sällskap av hungriga och orädda änder.
 
Sedan blev det torsdag och jag och mamma åkte upp till mormor och morfar igen. Där såg vi nattlig dimma och åt en god frukost i form av Creamy Vanilla Soyghurt från Planti (seriöst det godaste jag vet att äta till frukost) och nyplockade bär från mormors trädgård.
 
På fredag åkte jag och mamma på tur upp till fantastiskt vackra Dala-Floda. Det var första gången jag var där och jag bestämde mig på några sekunder att där vill jag bo en dag. Så mycket Dalarna som det kan bli typ. Vi besökte Wålstedts ekologiska gårdsbutik för att köpa ekologiska grönsaker.
 
Mamma lurade ut mig på en gungande hängbro över en forsande del av Dalälven. Jag trodde jag skulle dö när det kom några cyklandes över den smala bron samtidigt som vi var där och skiten började gunga som in i helvete. Men det var spännande och fin utsikt.
 
Sedan åkte vi till Strandbacken. Finns det något finare än gamla folkparker alltså? Vill gifta om mig för att få ha bröllopsfesten på ett sånt här ställe. Vi åt kakor och mamma berättade om hur hon varit där och dansat som ung.
 
Utflykten till Dala-Floda avslutades på en restaurang med det fantastiska namnet Lustgårdens Pönkun. Otippat men kul med supergod thaimat ute på landet mitt i Dalarna.
Kommentera 1
Kära bloggen, jag har haft en så himla fin vecka!
 
Alldeles efter MultiCon kändes det ganska tomt och jag kände mig lite vilsen. Konventarrandet hade varit med mig hela året och nu när det hela gått av stapeln, och jag dessutom var helt klar med skolan för terminen, så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Men när jag fick första antagningsbeskedet och det stod klart att jag kom in på tredje terminen av kreativt skrivande kändes det bättre och sen var det som att min hjärna fattade att jag faktiskt kunde, och fick, vara helt och hållet ledig.
 
I söndags åkte jag och mamma upp till mormor och morfar i Gagnef och stannade där några dagar. Jag gillar att vara där så mycket, där jag spenderat så många av barndomens somrar i skuggan av Djurmo klack. Vi åt thaimat tillsammans med stora släkten, drack te i tysta natten och härjade runt med kusinerna som vanligtvis bor i Stockholm. Vi hann också med en loppistur med mormor.
 
Några dagar har det varit soligt och rätt varmt och då har jag och Sampo legat på innergården och haft det bra. Lyssnat på musik, ätit jordgubbar och försökt att bli mindre bleka. I lördags åkte vi och grillade med pappa och lillebror.
 
Mitt i veckan gav mamma och jag oss ut på årets första svamptur och vi kom hem med en ganska fin skörd gula kantareller! Älskar att vara ute i skogen med solen som filtreras ned genom trädkronorna, spana efter det gula gulden och småprata med mamma. Det är som att min hjärna får lite paus.
 
Dress: Simply Be // Cardigan: Zizzi // Bag: H&M // Sunglasses: Ur&Penn
 
I fredags firade jag och Sampo vår femte bröllopsdag. Vi hade båda två svårt att fatta att det gått så länge sedan vi sa ja till varandra en solig julidag, nästan på dagen fem år efter att vi först träffat varandra. Bröllopsdagen firade vi med sovmorgon, jordgubbar till frukost och smarrig middag på Pinchos (jag dör för deras sötpotatis fries). Himla fin dag med en himla fin man
Kommentera 0
En förbannelse med att ha lår som möter varandra är det ökända fenomenet chub rub, eller lårskav som det så poetiskt heter på svenska. När det är varmt och en inte vill ha leggings så skavs låren mot varandra, huden irriteras och det blir nästan som brännmärken av friktionen. Det gör ont, är jobbigt och blir bara värre och värre ju mer en går barbent.
 
I fredags gick vi ut och åt för att fira min lillebror och jag hade klänning och bara ben. Ett recept på lårskav, kan en tro.
 
Dress: Pink Clove // Coat: New Look Curves // Bag: HM // Sunglasses: Ur&Penn // Shoes: old as fuuuuck
 
Men nej, för jag har korta små leggings under, nämligen dessa från Asos Curve. Dom är fucking aaaamazing. Assköna, liten spetskant för att göra det lite roligare om de råkar synas och håller lårskavet borta. Rekommenderar till 100%!
 
Andra tips mot lårskav är Secretshield från Skindura på etsy och jag vet att många använder Sportsglide, Bodyglide och liknande sticks och gels som en kan köpa på typ sportbutiker. Jag har använt Secretshield i flera år, vilket är som en liten typ... deo en stryker på insidan av låren, så att det skapas en skyddande hinna. Dock är det lätt att svettas bort och kan vara jobbigt att behöva ha på nytt i tid och otid, så jag föredrar nog faktiskt dessa korta små leggings.
 
Och bara för att jag nu är så pepp på att känna vinden fläkta mot mina bara ben så vaknade jag till grå himmel och regn idag...
Spara
Kommentera 1
Visa fler inlägg