Äntligen september och ny månad i min bullet journal! Jag älskar höst med regnrusk, mörker, nya skrivblock och varma tekoppar och det känns som att september är höstens startskott. Igår fyllde jag dessutom 29 år och min mamma har alltid sagt att min födelsedag är sommarens sista dag. Hur som helst tänkte jag visa min layout för septembers månadsuppslag, de två första veckorna och några specialuppslag.
 
Temat för september blev regn, te och skolstart! Jag valde att använda min Tombow ABT Dual Dual Brush-Pen i nyansen 553 Mist Purple som främsta accentfärg, men smackade på med 673 Orchid och 772 Blush också för att jag älskar rosa.
 
Såhär ser månadsuppslaget ut. Det här är min fjärde månadstart med bullet journal och jag har kommit fram till att jag inte behöver en särskilt stor kalenderöverblick och desto mer utrymme för att göra-listor, mål, speciella händelser och idéer.
 
När det gäller veckor har jag kommit fram till att jag gillar tydligt avgränsade rutor för varje dag och en överblickbar lista över events och speciella händelser. Komplett med peppande/inspirerande/lugnande citat.
 
Pluggsida! Med att göra-lista, anteckningar att komma ihåg att och superviktiga datum som inte får glömmas bort! Och te. Såklart.
 
Och sist men inte minst en peppig sida som påminner mig om att fortsätta med vanor som får mig att må bra och vara glad. Ingen dator i sängen, att få luft varje dag trots att en sitter och pluggar, kvällste och morgonyoga. Samt uppmaningar att jag ska sluta nattuggla så himla mycket... (mvh, hon som är mest kreativt och produktivt mitt i natten egentligen men som vill ha en dygnsrytm som matchar resten av världen något i alla fall). Och det kanske är bäst att tillägga att jag med nyttig mat inte menar sådant som är typ kalorisnål eller sånt skit, utan sånt som innehåller alla näringsämnen en behöver för att inte bli sjuk och trött.
 
Har ni börjat med september? Hur tidigt gör ni era uppslag? Visa gärna!
 
 
 
 
#1 - - Ulrika:

Blir så nyfiken på kreativt-skrivande-kursen! Detta är alltså del 3, vad har delarna innan innehållit? Är tanken med detta att du ska nå ett bokmanusprojekt? Exakt vilken kurs är det du läser? osv. Ser supergärna ett blogginlägg om detta om möjligt!

Svar: Ja, exakt, detta är tredje kursen! Varje kurs har varit 30 hp, så när jag är klar med den här så kommer jag ha läst 90 hp kreativt skrivande! Den första kursen var mycket dramaturgi och typ basic litterär gestaltning med skrivövningar och responsuppgifter. Lite noveller, ge respons på andras texter, skriv en dialog etc. KS2 var att skriva ett längre manusarbete, så typ skriva en bok, novellsamling eller pjäs, samt att ge respons på andras manus. KS3 innehåller även den ett längre manusarbete (jag försöker få färdigt ett första utkast på en grej jag pillat lite med ett tag), men också en teoretisk del och en del om marknadsföring som skribent och författare. Det är Luleå tekniska högskola som har den, och den går på distans! Kan skriva lite mer om den i ett inlägg, absolut!
Hanna Marie K

#2 - - Marika:

Haha, jag upptäckte i tisdags, d.v.s. 19 dagar in på månaden, att jag inte hade skrivit in något på september alls. Men jag tog tillfället i akt att retroaktivt skriva kortfattat om en massa saker jag hade gjort tidigare under månaden, lite som en dagbok nästan.

Svar: Så brukar jag också göra! Och ibland händer ju saker oväntat utan att en planerat det, typ "oj oj vi gick och tog en fika utan att ha tänkt det", då brukar jag skriva in det i efterhand så att jag liksom minns!
Hanna Marie K