Hitta snygga bloggbilder - gratis!

Publicerat i: BLOGG/LÄNK-TIPS, KREATIVITET bloggbilder, gratis bilder
Alla som bloggar vet nog att en ibland vill ha en riktig snygg bild i sitt inlägg, men har inte orken eller talangen att ta egna bilder. Ett alternativ är ju bara att helt random googla fram vad en behöver. Ett bättre och smartare alternativ är att använda sig av bilder som en vet är okej att använda gratis och inte kräver fotografens tillåtelse. På så sätt respekterar du upphovsrätten och slipper få en arg fotograf efter dig (eller en faktura...).
 
Det finns många sidor som samlar bilder som är okej att använda som bloggar, och jag tänkte lista de jag använder mest frekvent. Eftersom bilderna taggas när de laddas upp kan du använda dig av sökord för att hitta dem. Bilderna nedan hittade jag genom att söka på "blog" på de olika sidorna.
 
Unsplash
 
 
Min favoritsida! Stort urval, fantastisk kvalité och du kan registrera dig på sidan för att göra "collections" (det vill säga göra typ album med bilder du gillar), följa andra användare och ladda upp egna bilder som andra får använda gratis.
 
Pexels
 
 
Näst bäst! Bra urval och bra kvalitet, men inte lika mycket community-känsla.
 
Stocksnap
 
 
Liknar Pexels, men inte riktigt lika stort urval. Jag använder mest Stocksnap i de sällsynta fall då jag inte hittar vad jag vill ha på Unsplash och Pexels.
 
Bonus: New Old Stock
 
 
En sida som samlar vintagebilder från publika arkiv. Den här fantastiska bilden hittade jag genom att söka på "woman".
Kommentera 2
Igår kom jag hem från en fantastisk helg i Stockholm! Jag tog tåget dit på fredagseftermiddagen, tillsammans med Sampo som skulle passa på att hälsa på sin familj. Själv skulle jag äntligen hälsa på i Ells nya lägenhet och få spendera en hel helg med en av mina äldsta och roligaste vänner - vi insåg att vi känt varandra sen typ högstadiet när vi bondade på msn över att vi båda var besatta av LOST. Nu närmar vi oss trettio och pratade om hur jävla skönt det är att vara vuxna, och längtar efter att bli ännu lite äldre så att alla intesiva känslor ebbar ut ytterligare lite.
 
Ell mötte mig vid Centralen och vi käkade Max för att sedan åka hem till henne och äta vegansk Ben & Jerry's, kolla på andra säsongen av Jessica Jones och snacka om den här absurda nyheten (obs! varning för bild på naken man på ett flygplan!). På lördagen mötte vi upp Ch vid hennes jobb på KTH för att spela in ett poddavsnitt om Stranger Things. Så himla kul att få podda tillsammans istället för över Hangouts! Sedan åkt vi direkt till Hässelby för ett spektakulärt Melloparty hos Li och Erik, med fantastisk drinkmeny, tårta och sjuka mängder chips.
 
På söndag var jag heeelt slut. Jag och Ell åt långfrukost (chiagröt är oväntat svingott!), grundade en konspirationsteori, diskuterade den feministiska diskursen och sen var det dags att åka hem. Det första jag gjorde när jag kom hem var att glida ned i ett bad (badoljan Dreamtime från Lush rekommenderas!) och sedan däcka i sängen. Jag har haft så himla kul att jag nästan behöver vila upp mig nu.
 
 
Den här veckan väntar podcastklippning, massa plugg (en marknadsplan ska skrivas) och så D&D till helgen. Ska försöka trycka in några timmar Sims 4 också, är helt besatt av nya gamepacket Jungle Adventure. Men nu är det dags att byta om och gå iväg på yogalektion!
Kommentera 0

Mitt första färdiga råmanus

Publicerat i: MITT SKRIVANDE kreativt skrivande
För lite mer än en vecka sedan hände det. Jag skrev som en galning för att deadline för inlämning närmade sig. Tvingades sammanfatta några scener istället för att skriva ut dem, fick lämna några dialoger halvdana och tog mig genom mer än ett par meltdowns, men sen satt jag plötsligt där med ett färdigt råmanus framför mig på skärmen. Mitt första färdiga råmanus någonsin.
 
Det kändes  F A N T A S T I S K T.
 
Jag började jobba med manuset förra sommaren och jag kände ganska snart att det här, det kan bli bra. Det är inte mitt första längre skrivprojekt, men det är det första där jag kan läsa det som jag skrev för snart ett år sedan utan att få skamsköljning eller undra vad fan jag egentligen tänkte. Med tanke på att jag är sjukt självkritisk är det ett bra betyg. Manusskrivandet har varit en del av kursen Kreativt Skrivande 3 och jag är nästan säker på att jag inte skulle ha blivit klar om det inte var för att jag hade deadlines att skriva mot och något som typ höll mig ansvarig i alla fall jag inte skulle uppnå min målsättning.
 
Ballonger för mig och mitt manus! Hurra!
 
Nu ger jag mig in i en process som för mig är helt ny: redigeringen. I och med att det är ett råmanus är det mycket som behöver åtgärdas. Kvaliteten är stundtals ojämn, jag har strösslat på med alldeles för många sägesatser och herregud vad jag behöver hitta ett sätt att balansera min huvudkaraktärs mer allvarliga insikter med den romantiska subploten. Men det känns bara spännande. Okej, rätt läskigt också. Sedan är det dags för testläsare. Aaaah, bara tanken gör mig upprymd och LIVRÄDD!
 
Kursen går vidare med en marknadsföringsdel där vi får lära oss att bygga varumärke som författare och arbeta med att väcka intresse för våra manus. Där tror jag att bloggen kommer få vara en byggsten...
Kommentera 2
Visa fler inlägg