Mitt första färdiga råmanus

Publicerat i: MITT SKRIVANDE kreativt skrivande
För lite mer än en vecka sedan hände det. Jag skrev som en galning för att deadline för inlämning närmade sig. Tvingades sammanfatta några scener istället för att skriva ut dem, fick lämna några dialoger halvdana och tog mig genom mer än ett par meltdowns, men sen satt jag plötsligt där med ett färdigt råmanus framför mig på skärmen. Mitt första färdiga råmanus någonsin.
 
Det kändes  F A N T A S T I S K T.
 
Jag började jobba med manuset förra sommaren och jag kände ganska snart att det här, det kan bli bra. Det är inte mitt första längre skrivprojekt, men det är det första där jag kan läsa det som jag skrev för snart ett år sedan utan att få skamsköljning eller undra vad fan jag egentligen tänkte. Med tanke på att jag är sjukt självkritisk är det ett bra betyg. Manusskrivandet har varit en del av kursen Kreativt Skrivande 3 och jag är nästan säker på att jag inte skulle ha blivit klar om det inte var för att jag hade deadlines att skriva mot och något som typ höll mig ansvarig i alla fall jag inte skulle uppnå min målsättning.
 
Ballonger för mig och mitt manus! Hurra!
 
Nu ger jag mig in i en process som för mig är helt ny: redigeringen. I och med att det är ett råmanus är det mycket som behöver åtgärdas. Kvaliteten är stundtals ojämn, jag har strösslat på med alldeles för många sägesatser och herregud vad jag behöver hitta ett sätt att balansera min huvudkaraktärs mer allvarliga insikter med den romantiska subploten. Men det känns bara spännande. Okej, rätt läskigt också. Sedan är det dags för testläsare. Aaaah, bara tanken gör mig upprymd och LIVRÄDD!
 
Kursen går vidare med en marknadsföringsdel där vi får lära oss att bygga varumärke som författare och arbeta med att väcka intresse för våra manus. Där tror jag att bloggen kommer få vara en byggsten...
#1 - - Ell:

HURRAA! Vi måste fira detta i helgen (själv har jag ju avslutat ett skrivprojekt för första gången på flera år så känner mig också nöjd). Kanske genom lite vegansk B&J och Jessica Jones?

Svar: ALLTSÅ JA, vi måste HUNDRA PROCENT fira! Vegansk B&J och JJ känns som det bästa sättet att fira vår excellens och framgång!
Hanna Marie K

#2 - - Ellen:

Grattis, vad härligt :)

Svar: Tack :D
Hanna Marie K