Idag var jag på bio med Sampo, Ell, Matilda och Zackrid. Vi såg Sherlock Holmes. Jag var ganska pepp på att se den och trodde att det säkert kunde bli en underhållande film. Men jävlar vad bra den var; jag var inte alls beredd på att den skulle vara så... awesome. Min filmsmak är ganska blandad. Jag älskar quirky draman i stil med Amélie och excentriska actionrullar i stil med Pulp Fiction. Men sedan finns det några saker till jag gillar; episka fightingscener, kostymfilmer och brittiska deckare. Sherlock Holmes har alla tre.

Sherlock Holmes handlar som ni kanske fattar om den klassiska Sherlock Holmes som sir Arthur Conan Doyle skrev sina böcker om. Robert Downey Jr, som jag crushat på tidigare, spelar Holmes och Dr Watson spelas av Jude Law, som inte heller är helt otrevlig att kolla på. Tillsammans löser de kniviga brott, yada yada yada you know the drill.

Jag älskar hur de tolkar både Holmes och Watson. Watson är inte den fumlige, ganska obegåvade kille jag har sett honom gestaltas som förut; han är smart, handlingskraftig och låter inte Holmes sätta sig på honom. Holmes är depraverad, cynisk och det märks verkligen att karaktären House är inspirerad av Sherlock. Dessutom kickar Holmes ass! Action!Holmes liksom.

Sjukt bra filmmusik, snyggt foto, trovärdiga återskapningar av det gamla London, inte allt för störande historiska fel och bra plot, humor och bra skådespel gör filmen till en sjukt bra film som jag vill se om, många gånger. Sherlock Holmes är sjukt het, miljöerna och kostymerna är en visuell orgasm och den homoerotiska subtexten mellan Holmes och Watson är uppenbar filmen genom, och påminner starkt om den mellan House och Wilson...

Jag vet att det bara är januari, och att det låter fjantigt att säga det här; men Sherlock Holmes kan vara årets bästa film, i min mening. Se den!

Kommentera 6
Visa fler inlägg