I punktform!

 • Det första som slår mig är hur otroligt MÖRK den verkar. Allt är illavarslande och tungt, vilket faktiskt är lite som boken är. Fast jag hoppas verkligen att de får till lite ljus i den, så att man inte blir helt deppad.
 • Den andra tanken är "... vadå part 1?" De visar ju helt uppenbart scener som jag trodde skulle vara med i part 2. Jag fattar ingenting!
 • Och woah vadå spoiler att visas så himla mycket från The Forest Again i trailern! Kul om man är en sådant där knäppo som bara ser filmerna, att få något så nära slutet avslöjat. Hur som helst så ser The Forest Again FANTASTISKT ut, fast jag undrar vad som har hänt med Voldemorts röst. Han låter förkyld. Sampo säger att det nog är för att Voldemort är så försvagad av att ha förlorat massa horcruxes.
 • En massa dudes som åker på något flashade förbi. Jag fattade ingenting men nu har jag insett att det måste vara när de åker vagn ner till Bellatrix valv på Gringotts. Spännande att se att de behöll att Hermione polyjuicar sig till Bellatrix. Jag hoppas bara att Helena Bonham Carter kan låta bli att slicka på saker och porra sig och verka mindre galen i de scenerna. I am not a fan av hennes tolkning av Bellatrix och det ska bli spännande att se om hon lyckas spela Hermione som låtsas vara Bella utan att det blir "eeh"-ljud på bion.
 • Sirius motorcykel!!! Yeah! Ville bara säga det.
 • 01.01 förvirrar mig. VAD är det vi får se då? Jag är helt förvirrad. Det ser ut som Jo Rowling bakifrån. Men det är det nog inte. Hjälp?
 • Trollkarlen på spåret igen. Sampo tror att det är Allecto eller Amycus Carrow, sa han igår. Dock kom jag nu ihåg att Allecto är en häxa, så det måste i så fall vara Amycus om det är någon av dem. Teorier?
 • Trollkarlen med vitt hår som backar bakåt in bland trollstavsboxar vid 01.14 tror jag är Gregorovitch. Jag tycker inte att det ser ut som Ollivander i alla fall.
 • Men GUD vad många Dödsätare! Sådär många trodde jag inte att de var. De är ju hur många som helst! Typ en liten armé.
 • Vid 01.28 så är det en kraftig spell som skjuter upp ur skogen. Jag tror att det är Voldemort som markerar att han dödat Harry. Vad tror ni?
 • Nagini!!!! I ett barnrum? Whut??? Teori: Jag har tror att de har skippat Bathilda därför att det skulle bli för sjukt att låta Nagini krypa ur hennes kropp, filmen skulle få för hög rating. Jag tror däremot att de har låtit familjen Potters gamla hus vara delvis intakt och att det är i Harrys gamla barnkammare som scenen utspelar sig. Vad tror ni om det? Eller så kanske det är en ny familj som bor där nu? Eller har Bathilda barnbarn? Eh?
 • Jag hade uppenbarligen fel om att killen med svärdet vad Neville som dödar Nagini. Det är istället Ron som nog dödar horcruxen, precis som Linnea sa i kommentarerna till mina tankar om teaser trailern.
 • Fightscenerna ser asbra ut. Men jag är INTE en happy panda över att de gjort värsta slutstriden mellan Harry och Voldemort i slutet och helt ändrat bokens slut, därför att det ska vara mer dramatiskt. "Harry and Voldemort go wand to wand in the courtyard, and we get to destroy Hogwarts" och "It's a mess in there. We probably made a little more of the battle between the two of them (than in the book). We felt we needed to dramatize it." Det har David Hayman, som är producent, sagt. YAY! Fuck you! Det odramatiska är det briljanta i slutet. Bara det inte förstör själva elder wand-ploten. Man vet aldrig. De är bara på att fucka upp viktiga plotpoints, typ LILY I SNAPES WORST MEMORY!!!
Puh. Okej. Jag är pepp, men oroad! Vi får se i november.


01.01-kvinnan. Vem är hon?