En reklam som jag har stört mig på ett bra tag nu är Proactivs lååånga reklam som går på flera kanaler just nu. Proactiv är ett medel mot finnar och ett flertag kändisar medverkar i reklamen. Det är Justin Biebers medverkan som stör mig, då han står för det bevingade citatet "getting zits is incredibly uncool". Jag är inte ett fan av the Biebster sedan tidigare och jag känner ju att det här fick honom att framstå som en riktigt douchebag.

Större delen av Biebers fankrets är flickor i tonåren. Detta är en grupp som vanligtvis brukar ha finnar. Jag undrar hur det känns då att få höra sin stora idol och säkert stora tonårscrush säga att finnar är "uncool". Vad sänder det för jävla budskap? Att man inte duger som man är. Att ens coolhet (och därmed ens värde) ligger i hur ens hy ser ut. Jag tycker Biebers citat är otroligt ansvarslöst och att man borde veta bättre då man är en förebild och idol för många i tonåren. Nu kanske det är en del av ett manus som skrevs åt honom, men man kan ju säga nej. Det är ju inte som att han behöver reklamintäkterna för att överleva.

Att få finnar är inte "uncool", men däremot är att försöka sälja produkter genom att klanka ned på större delen av sin fankrets är jävligt uncool.
#1 - - Malin:

Tack för att du sätter ord på mina tankar!

#2 - - Freja:

Reagerade också på det där. Bra skrivet!

#3 - - H som i Hanna:

Vet inte om man ska förvänta sig så mycket från Bieber i synnerhet, han tycker ju även att abort inte ens är okej vid våldtäkt: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article12593475.abMed andra ord är han rätt så incredibly uncool att ha som idol öht.

#4 - - H som i Hanna:

Ah sorry, såg just att det var det du hade skrivit i förra inlägget. My bad!

#5 - - Cecilia:

TACK för att någon skriver det jag har suttit och suckat och svurit åt varenda dag den senaste tiden. Förjävligt att de måste sälja sina produkter på det sättet!

#6 - - Susanna:

Jag har också länge tänkt blogga om just den där reklamen. Så sjukt irriterande!

#7 - - Ell:

Har inte ens sett den där reklamen, men alltså... kan hålla med. Finnar är fett uncool. Vill fan inte ha dem.

#8 - - Elin Maria:

Hehe. Jag trodde först att proactive var någon sorts hälsofil. Inlägget blev väldigt obegripligt då. Håller helt med dig i övrigt!

#9 - - snigelpicka:

Håller med!

#10 - - Rannva:

Jag har också stört mig länge på den reklamen. Det är som att säga att mens är äckligt, eller målbrottet patetiskt. Eller bara säga att man är ocool ifall man är i puberteten.

#11 - - Amandak:

Det jag stör mig mest på med den reklamen är att han bara tvättar en liten del av ansiktet och låter luggen ligga kvar för pannan, totalt normalt, eller inte...

#12 - - Milla:

Jag är verkligen inte ett fan av the biebster, eller av proactive och dess reklam heller för den delen, men uttrycket "uncool" används ju inte bara som direktöversättningen "ocoolt" som i att något är töntigt, utan används även i sån mening som att något är "otrevligt/obehagligt" och det KAN ju faktiskt vara så han menar. Killen är ju inte direkt nåt stjärnskott när det kommer till att uttrycka sig liksom.

#13 - - Kaleido:

Har stört mig på det den där reklamen länge med samma argument, förstår inte vad som får honom att tro att det är "coolt" att säga så o.O