Känner ni igen känslan av att vara kreativt frustrerad? För mig är den en känsla som uppstår när jag dämpat mina kreativa impulser allt för länge och samlat på mig massa uppdämd kreativitet som inte längre vet vad den ska göra för att få utlopp - de där vanliga sakerna som att skriva, blogga eller rita i mina terapeutiska målarböcker funkar inte. Oftast handlar det om att jag känt behov av att vara kreativ men inte haft någon som helst inspiration.
 
Jag har känt mig sådär kreativt frustrerad i ungefär en vecka, och så igår såg jag en video på duktiga och kreativa Elin Keros blogg där hon arrangerade och fotade stilleben. Och då PANG slog inspirationen till och jag ville också testa att göra och fota stilleben. Jag är någon vidare fotograf (kameran har legat på hyllan hela sommaren...) och det där med att redigera är jag värsta n00b på, men en måste faktiskt inte vara bra på kreativa uttryck för att få syssla med dem.
 
I ett hörn letade jag rätt på ett laptopunderlägg i fin ljusblå färg, och så satte jag igång och välja ut grejer jag ville ha med. Efter några misslyckade försök bestämde jag mig för tre grejer jag ville ha med, mina ljusrosa solglasögon, min Snow Bunny Bronzer och Mademoiselle Coco. Jag bar ut allt på balkongen för att hitta någolunda ljus och så körde jag!
 
Jag testade att gå all in med massa saker, vilket var svårt när en är inte är så van med det där med stilleben, eller flatlays som folk kallar det på Instagram. Det blev lätt rörigt, men jag blev ganska nöjd med en variant i alla fall.
 
Och så testade jag något mer sparsmakat. Det var enklare rent bildmässigt men svårt för mig vars estetik ofta är ALLT OCH LITE TILL.
 
Jag drog igång musik (från musikalen Hamilton såklart, det enda jag lyssnar på just nu), sjöng med och vågade mig på att leka lite med skärpor och högdager. Resultatet blev alltså bilderna ovan och förutom det avhjälp frustration och en rolig stund.
Kommentera 2
Visa fler inlägg