Årets musik:
Såklart Kesha! Åh vad hennes skiva är bra och jag blir så glad att hon får göra sin musik igen och slipper arbeta med vidret Dr Luke. Vilken comeback hon gjort alltså. Överlag har jag lyssnat mest på kvinnliga artister och det känns så jävla bra, för min tonår var typ bara ledsna indiesnubbar. Det här var året som jag började lyssna på Florence + The Machine, helt fantastisk musik som jag helt missat tidigare. De enda snubbarna jag lyssnat mycket på är Imagine Dragons.

Årets bästa låtar:
 • Praying med Kesha
 • How Far I'll Go med Alessia Cara
 • Work Song med Hozier
 • My Boy Builds Coffins med Florence + The Machine
 • Holocene med Bon Iver
 • Silver Lining med First Aid Kit
 • Thunder med Imagine Dragons
Årets bästa film:
Kan jag svara något annat än THE LAST JEDI! Herreguuuud vad den var bra, bästa Star Wars-filmen sen The Empire Strikes back! Vi har spelat in ett avsnitt om filmen till Alltså, har du sett? som kommer ut snart som är typ en och en halv timme av hyllningar.
 

Årets bästa bok:
Skuggans lag av Simon Häggström som leder Stockholmspolisens prostutionsenhet. En jättejobbig bok att läsa men också för viktig för att skygga undan. En bok jag skulle vilja skicka hem till varenda sexköpsvurmare i detta land.
 
Årets bästa spel:
Dungeons & Dragons! Det är så himla kul. Älskar att ses med vår lilla grupp och gå på äventyr och göra dumma grejer så att vår DM ba *facepalm*. Jag spelar en human ranger som heter Annora men kallas Nora och jag är grym med en pilbåge och har noll respekt för pengar är supergenerös.

Årets bästa tv-serie:
Alltså det är ju inte en tv-serie utan en webshow men jag måste svara Critical Role. Älskar att se nerdy-ass voice actors spela Dungeons & Dragons och få mig att både skratta och grina. Allt är hundra procent improvisation och det kan bli helt galet men också otroligt känslosamt. 11 januari börjar de en helt ny kampanj, nya karaktärer efter flera år av samma personligheter och dynamik. Ska bli så spännande men jag kommer sakna Vox Machina.
 
 
Årets viktigaste händelse:
MultiCon! Det var helt otroligt att se planer bli verklighet och se hur kul deltagarna hade och hur mycket MultiCon betytt genom åren. Det var liksom tio år sedan jag, Ell och Li arrade vårt första konvent och det var fint att få knyta ihop säcken genom att få vara med i MultiCons arrfamilj och go out with a bang.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
 • Började en Bullet Journal
 • Arrade ett MultiCon tillsammans med Ell och Ch
 • Började podda om film och tv-serier
Har du några nyårslöften?
 • Lära mig lite sydsamiska
 • Ta mig ordentlig med tid för yoga i vardagen
Vilka länder besökte du?
Finland!
 
Vad var din största framgång 2017?
Multicon! Att jag skulle kunna vara med att arra ett stort konvent med allt ansvar och all stress det innebär var helt omöjligt när jag mådde som sämst för några år sedan, men jag orkade och klarade av att genomföra det och hade kul och är stolt över resultatet.
 

Bästa köpet?
Alltså förmodligen att börja premunera på Geek & Sundry på Twitch så att jag kan kolla på Critical Role innan det kommer upp på Youtube. Mvh nörd.

Vad spenderade du mest pengar på?
Smink typ. Eller ja, garanterat smink. OCH EN NY SÄNG. Sover som en kunglighet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag varit mer kreativ än på länge, kanske tack mycket vara min bullet journal.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Varken eller, skulle jag säga. Eller såhär, det här året var stressigare och mer krävande än förra året. Det kändes som att jag bara gleeed genom hela 2016 och allt var kul. Det här året varit kämpigt till och från. Men det är ju livet liksom.

Vad önskar du att du gjort mer?
Yogat och läst böcker. Som alltid, med andra ord.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Åt tårta och umgicks med min familj.

Hur skulle du beskriva din stil år 2017?
Förvirrad! Vad är min stil ens? Jag hade mycket wrapklänningar på sommaren tror jag. Försökte ha på mig på jeans igen, det var nästan helt okej men forfarande inte bekvämt nog att vara acceptabelt. Leggings 4ever!
 
#1 - - adina:

kollar du på star trek discovery?

Svar: Jag har sett kanske fem avsnitt men gillade det faktiskt inte något vidare, lite för mörkt och krigiskt för min smak (min favorit är Voyager!) tyvärr. Men fett nice med kvinnlig icke-vit huvudkaraktär :D
Hanna Marie K