Förra veckan var 30% jobbig och 70% jättefin.
 
Det jobbiga kom av att veckan började med att katten var krasslig och att S därför jobbade hemifrån. Vanligtvis har jag inget problem med att han jobbar hemma, men efter flera veckors semester och umgänge var jag desperat efter egentiden som kommer med att han går till jobbet. Irritationen var ett faktum. Ni vet när någons sätt att typ bara sitta på en stol börjar bli störigt? Så var det ett tag där.
 
Det fina var ett resultat av allt fint jag hittade på om dagarna och kvällarna resten av veckan.
 
På onsdagen plockade jag och mamma kantareller igen och det blev en skörd nog för fyra skitgoda kantarellmackor. Efter kantarellplocket åkte vid till Dammsjön och åt goda mackor och körsbär med fin utsikt och sällskap av hungriga och orädda änder.
 
Sedan blev det torsdag och jag och mamma åkte upp till mormor och morfar igen. Där såg vi nattlig dimma och åt en god frukost i form av Creamy Vanilla Soyghurt från Planti (seriöst det godaste jag vet att äta till frukost) och nyplockade bär från mormors trädgård.
 
På fredag åkte jag och mamma på tur upp till fantastiskt vackra Dala-Floda. Det var första gången jag var där och jag bestämde mig på några sekunder att där vill jag bo en dag. Så mycket Dalarna som det kan bli typ. Vi besökte Wålstedts ekologiska gårdsbutik för att köpa ekologiska grönsaker.
 
Mamma lurade ut mig på en gungande hängbro över en forsande del av Dalälven. Jag trodde jag skulle dö när det kom några cyklandes över den smala bron samtidigt som vi var där och skiten började gunga som in i helvete. Men det var spännande och fin utsikt.
 
Sedan åkte vi till Strandbacken. Finns det något finare än gamla folkparker alltså? Vill gifta om mig för att få ha bröllopsfesten på ett sånt här ställe. Vi åt kakor och mamma berättade om hur hon varit där och dansat som ung.
 
Utflykten till Dala-Floda avslutades på en restaurang med det fantastiska namnet Lustgårdens Pönkun. Otippat men kul med supergod thaimat ute på landet mitt i Dalarna.
Kommentera 1
Visa fler inlägg